2 Ocak 2015 Cuma

Yurtdışı Dil Okulu Şansı Ve Doğru Zamanlama

yurtdışında dil eğitimi her açıdan iyice düşünüp verilmesi gereken bir karar. Sadece maddi boyutunu değil, gitmeyi düşündüğünüz ülkeden yaşınıza, kurslardan maddi yardımlara kadar her ayrıntı düşünülmek zorunda.


Başlangıçta oldukça makul gibi düşünüyorsunuz. Çoğunlukla da öyle lakin bazen öylesine problemler ile rastlaşıyorsunuz ki, eğer bunu en baştan önemsemezseniz, olası bir serüven ile uğraşabilirsiniz…


Gelelim işin detaylarına..

En başta, ilgili ülkeler geliyor. Önce ülkelerin temsilciliklerinden, daha sonra da direk ilgili eğitim kurumlarından bilgi alabilirsiniz.

Esasen üniversitelerin ve liselerin pek çoğu, eğitim fuarları kapsamında büyük şehirlerimizi ziyaret ediyor. O kentlere gidip direk görüşebilirsiniz. Asıl önemli olan, başka tercihler.


Yabancı dil öğrenmek için erken gitmek daha iyidir. Öğrenci değişimi programı için lise 2, 3 ve üniversite, en doğru zamanlama olur. Fakat sanki en iyi yurtdışına gitme zamanı mastır ve yüksek lisans.


Öncesinde iyi bir araştırma gerçekleştirebilecekseniz yurtdışı üniversiteleriyle de ilgilenebilirsiniz.. Bu konuda oldukça çok yazı var, internette benzer yüzlerce detay görüntüleyebilirsiniz.









Yurtdışı Dil Okulu Şansı Ve Doğru Zamanlama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder