16 Ocak 2015 Cuma

Amerika"da Dil Okulları

Amerika’da yüksek öğrenim çok kademeli ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde 4.180 kolej ve üniversite vardır. Bunların bin yedi yüzü “2 senelik” öğrenim veren kurumken, iki bin dört yüz elli’si “4 senelik” üniversitelerdir.


ABD üniversitelerinde okuyabilmeniz için okul giderlerinizi ve eğitim aldığınız süre içerisinde kişisel giderlerinizi karşılayacak miktarda maddi desteğe sahip olmanız gerekmektedir. Bölge ve okula göre bu fiyat farklılık göstermekle birlikte, bir senelik akademik eğitimin bütçesi yaklaşık $25.000-$50.000 arasındadır.


Uluslar arası öğrenci olarak ABD’deki üniversitelerden maddi yardım alma şansınız çok azdır. Az sayıda verilmekte olan maddi yardımlardan yararlanmak için İngilizce dil bilginizin ve ders notlarınızın çok yüksek olması, gerekli testlerden en yüksek puanları almanız, okulunuzun veya bölümünüzün en iyi öğrencisi olmanız ve öğretmenlerinizden aldığınız tavsiye mektuplarının akademik başarınızı en yararlı şekilde yansıtması gerekir.









Amerika"da Dil Okulları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder