26 Ocak 2015 Pazartesi

Amerika Dil Kursları

ABD’deki üniversitelerin müracaat zamanları genellikle vaktinden önce son bulur. Eğitim almayı planladığınız zamandan yaklaşık olarak 1 sene öncesinde okullara başvuruda bulunmalı ve gerekli belgeleri edinmelisiniz.


Amerika Birleşik Devletleri Kolej ve Üniversitelerine başvuruda bulunabilmek için son müracaat gününden önce kayıt belgesini doldurmanız ve kayıt için gerekli olan ödemeyi yapmanız gereklidir. Ayrıca okullar, ortalamanızı gösteren transkriptinizi, öğretmenlerinizden almış olduğunuz akademik tavsiye mektuplarını, SAT, GRE, GMAT ve TOEFL gibi testlerin skorlarını başvurunuzla birlikte yollamanızı isteyecektir. Bu durumda öncelikle İngilizce seviyenizi arttırmak üzere bir dil öğrenimine başlamanız gerekmektedir.


Uluslararası öğrencilerin kampüs dışında çalışması genellikle yasaktır. Amerika Birleşik Devletleri’ne gittikten sonra çalışmanıza izin verilse dahi, kazandığınız miktar masraflarınız için yeterli olmayabilir. Bu sebeple, ABD’deki eğitiminizin maliyet planını hazırlarken, çalışarak sahip olacağınız parayı hesaba katmamalısınız.









Amerika Dil Kursları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder