21 Ocak 2015 Çarşamba

Amerika"da Dil Okulu

ABD’deki üniversitelerin başvuru zamanları genel olarak erken dönemde biter. Eğitiminize başlamayı düşündüğünüz tarihten yaklaşık olarak 1 sene öncesinde üniversitelere başvurunuzu yapmalı ve ihtiyacınız olan belgeleri hazırlamalısınız.


Amerika Birleşik Devletleri Kolej ve Üniversitelerine başvuru yapabilmek için son başvuru zamanından önce kayıt belgesini doldurmanız ve kayıt için gerekli olan ödemeyi yapmanız gereklidir. Aynı zamanda üniversiteler, not ortalamanızı göstermekte olan transkriptinizi, öğretmenlerinizden almış olduğunuz akademik tavsiye yazılarını, GRE, GMAT, TOEFL ve SAT gibi testlerin skorlarını müracaatınızla birlikte yollamanızı arzu edecektir. Şayet İngilizce bilginiz ileri düzeyde değilse, bu sınavları geçmeniz olası değildir.


Uluslar arası öğrenci olarak ABD’deki yüksek öğrenim kurumlarından burs sağlama olasılığınız çok azdır. Az sayıda verilen maddi yardımlardan yararlanmak için İngilizce seviyenizin ve notlarınızın mükemmel olması, gerekli olan testlerden en yüksek puanları almanız, bölümünüzün ya da okulunuzun en iyi öğrencisi konumunda olmanız ve öğretmenlerinizden aldığınız tavsiye yazılarının akademik başarı durumunuzu en iyi şekilde göstermesi gerekir.









Amerika"da Dil Okulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder