17 Aralık 2014 Çarşamba

İngiltere Yaz Kampı

Dünyanın çeşitli bölgelerinden öğrencilerin katıldığı bu programlar gencin dil kabiliyetini geliştirmesinin haricinde günlük konuşma kabiliyeti kazanmasını, farklı tarihleri tanımasını ve yurt dışı tecrübesi kazanmasını amaçlamaktadır. ingiltere yaz okulu boyunca tanışacağı değişik kültürden kişilerle iletişim kurabilmek için İngilizce konuşmak zorunda kalır. Bu da gencin dil gelişimine büyük oranda fayda sağlar.


Genellikle erken saatlerde verilen sınıfta İngilizce eğitimi sonrasında artan zaman golf, yüzme, dağ bisikleti, buz pateni, basketbol, salsa, futbol, voleybol, badminton, tenis, su topu gibi spor etkinlikleriyle; piknikler, plaj oyunları, el işi çalışmaları, kareoke, partiler, sinema, bilgi yarışmaları gibi farklı etkinliklerle ya da tarihi mekan ve müze seyahatleri ile değerlendirilir. Etkinlikler kampların imkanları ve öğrencilerin yaşına göre farklılık gösterir.


Uluslararası geçerliliği olması ve ülkemizin eğitim tipinde öncellikli yabancı dil kabul edilmesi sebebiyle genellikle İngilizce eğitimi veren yaz kampları tercih edilir. Kanada, Malta, İngiltere ve Amerika yaz kampları konusunda öne çıkan başlıca ülkelerdir.


Erken yaşta zamanı değerlendirmek ve kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin katıldıkları yaz okulu programları öğrencilerin yetişkin dönemlerine önemli katkı sağlar. Yaz aylarını farklı bir ülkede yaz okulu programlarına veya yaz kamplarına katılarak geçiren genç öğrenciler, üniversite ve üniversite sonrası yaşamlarında hem sosyal hem de mesleki manada istenen özelliklere sahip ve kendini kanıtlayan bir kişi olmanın temellerini atmış olur.


Detaylı bilgi için: ingiltere yaz okulu









İngiltere Yaz Kampı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder