15 Şubat 2015 Pazar

Amerika"da Dil Okulu

Amerika’da yüksek öğrenim çok kademeli ve karmaşık bir şekildedir. Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde 4.180 kolej ve üniversite mevcuttur. Bunların bin yedi yüzü “iki yıllık” öğrenim kurumlarıyken, 2.450’si “4 senelik” üniversitelerdir.


Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinde okuyabilmeniz için okul giderlerinizi ve eğitim aldığınız süre içerisinde şahsi giderlerinizi karşılayabilecek düzeyde finansal desteğe sahip olmanız gerekmektedir. Okula ve bölgeye bağlı olarak bu maliyet değişmekle birlikte, 1 yıllık akademik öğrenimin bütçesi ortalama olarak $25.000-$50.000 arasındadır.


Uluslar arası öğrenci olarak ABD’deki üniversitelerden maddi yardım alma olasılığınız oldukça azdır. Az sayıda verilen burslardan yararlanmak için İngilizce dil bilginizin ve ders notlarınızın mükemmel olması, gerekli olan testlerden en üst puanları almanız, okulunuzun veya bölümünüzün en iyi öğrencisi olmanız ve öğretmenlerinizden aldığınız tavsiye yazılarının akademik başarınızı en yararlı şekilde yansıtması gerekir.









Amerika"da Dil Okulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder