5 Şubat 2015 Perşembe

Amerika"da Dil Eğitimi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek öğrenim oldukça çok katmanlı ve karışık bir yapıdadır. Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde dört bin yüz seksen kolej ve üniversite vardır. Bunların 1.700’ü “iki yıllık” öğrenim veren kurumken, iki bin dört yüz elli’si “4 senelik” üniversitelerdir.


Amerika Birleşik Devletleri Kolej ve Üniversitelerine müracaat edebilmek için son müracaat gününden önce kayıt formunu doldurmanız ve kayıt için gerekli olan ödemeyi yapmanız gereklidir. Aynı zamanda üniversiteler, ortalamanızı gösteren transkriptinizi, öğretmenlerinizden almış olduğunuz akademik tavsiye yazılarını, SAT, GRE, GMAT ve TOEFL gibi testlerden almış olduğunuz puanları müracaatınızla birlikte göndermenizi arzu edecektir. Şayet İngilizce seviyeniz üst seviyede değilse, bu sınavları geçmeniz mümkün olmayacaktır.


Yabancı öğrencilerin kampüs dışında çalışması genellikle yasaktır. Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptıktan sonra çalışmanıza izin verilse dahi, kazanmış olduğunuz tutar masraflarınızı karşılamayabilir. Bu sebeple, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki öğreniminizin bütçesini hazırlarken, çalışarak kazanacağınız parayı göz önünde bulundurmamalısınız.









Amerika"da Dil Eğitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder