20 Şubat 2015 Cuma

Amerika Dil Eğitimi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerin başvuru tarihleri büyük çoğunlukla erken dönemde son bulur. Eğitim almayı planladığınız tarihten yaklaşık 1 yıl öncesinde üniversitelere müracaatınızı yapmalı ve gerekli belgeleri edinmelisiniz.


Amerikan Üniversiteleri ve Kolejleri’ne müracaat edebilmek için son başvuru tarihinden önce kayıt belgesini doldurmanız ve kayıt ücretini yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca üniversiteler, ortalamanızı gösteren transkriptinizi, öğretmenlerinizden alacağınız akademik referans mektuplarını, GMAT, TOEFL, SAT ve GRE gibi testlerin skorlarını başvurunuzla birlikte yollamanızı arzu edecektir. Bu pozisyonda öncelikle İngilizce düzeyinizi arttırmak için bir dil eğitimine başlamanız gereklidir.


Uluslar arası öğrenci olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerden burs sağlama şansınız oldukça düşüktür. Sınırlı sayıda verilmekte olan maddi yardımlardan yararlanmak için İngilizce seviyenizin ve ders notlarınızın çok yüksek olması, gerekli testlerden en yüksek puanları almanız, bölümünüzün ya da okulunuzun en başarılı öğrencisi olmanız ve öğretmenlerinizden almış olduğunuz referans yazılarının akademik başarınızı en iyi şekilde yansıtması gerekir.









Amerika Dil Eğitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder