10 Şubat 2015 Salı

Amerika Dil Kursları

ABD’de yüksek öğrenim oldukça çok katmanlı ve komplike bir düzendedir. Şu anda Amerika’da dört bin yüz seksen kolej ve üniversite bulunmaktadır. ABD’deki yüksek öğrenim kurumlarından eğitim almakta olan on dört milyondan fazla sayıda öğrenci vardır.


ABD Üniversiteleri ve Kolejleri’ne müracaat edebilmek için son başvuru zamanından önce kayıt formunu doldurmanız ve kayıt ücretini yatırmanız gereklidir. Ayrıca okullar, not ortalamanızı göstermekte olan transkriptinizi, öğretmenlerinizden alacağınız akademik tavsiye yazılarını, GRE, GMAT, TOEFL ve SAT gibi testlerden almış olduğunuz puanları müracaatınızla beraber yollamanızı arzu edecektir. Bu durumda öncelikli olarak İngilizce seviyenizi geliştirmek üzere bir dil öğrenimine başlamalısınız.


Uluslar arası öğrenci olarak ABD’deki yüksek öğrenim kurumlarından maddi destek alma şansınız çok azdır. Sınırlı sayıda verilmekte olan burslardan faydalanmak için İngilizce seviyenizin ve ders notlarınızın çok iyi olması, gerekli olan sınavlardan en yüksek puanları almanız, bölümünüzün ya da okulunuzun en iyi öğrencisi konumunda olmanız ve öğretmenlerinizden almış olduğunuz tavsiye yazılarının akademik başarınızı en yararlı biçimde göstermesi gerekir.









Amerika Dil Kursları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder