1 Nisan 2015 Çarşamba

Amerika Yurtdışı Eğitim

ABD’de yüksek öğrenim çok kademeli ve karışık bir yapıdadır. Günümüzde Amerika’da 4.180 üniversite ve kolej vardır. Bunların bin yedi yüzü “iki yıllık” öğrenim kurumlarıyken, iki bin dört yüz elli’si “dört yıllık” üniversitelerdir.


Amerika Birleşik Devletleri Kolej ve Üniversitelerine müracaat edebilmek için son başvuru tarihinden önce kayıt belgesini doldurmanız ve kayıt ücretini yatırmanız gerekmektedir. Aynı zamanda okullar, ortalamanızı gösteren transkriptinizi, öğretmenlerinizden alacağınız akademik referans yazılarını, SAT, GRE, GMAT ve TOEFL gibi testlerin skorlarını müracaatınızla beraber yollamanızı isteyecektir. Bu durumda öncelikli olarak İngilizce seviyenizi arttırmak için bir dil eğitimine başlamanız gereklidir.


Yabancı öğrenci olarak ABD’deki üniversitelerden maddi yardım sağlama şansınız oldukça azdır. Sınırlı sayıda verilen maddi yardımlardan faydalanmak için İngilizce seviyenizin ve notlarınızın çok iyi olması, gerekli olan sınavlardan en yüksek puanları almanız, okulunuzun veya bölümünüzün en iyi öğrencisi konumunda olmanız ve öğretmenlerinizden aldığınız referans yazılarının akademik başarı durumunuzu en sağlıklı biçimde göstermesi gerekir.









Amerika Yurtdışı Eğitim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder